Pullorahat pörssiin – helppo tapa aloittaa sijoittaminen!

aloittaa sijoittaminen

Aloitin tämmöisen pienen sivuprojektin kieli poskella, jossa tarkoituksena on havainnollistaa konkreettisesti, että sinullakin on mahdollisuus aloittaa sijoittaminen!

Kuten otsikko sanoo, tarkoitukseni on laittaa kaikki palautuspulloista saamani rahat sivuun ja sijoittaa ne Nordnetin Indeksirahasto Suomi -rahastoon automaattisesti kuukausisäästösopimuksella. Rahaston kulut ovat 0 € ja kuukausisäästösopimus on maksuton, joten pienilläkin summilla on mahdollista aloittaa sijoittaminen!

Päivitän tätä seurantaa ja sijoitusten kehitystä kuukausittain tai sitä mukaa, kun rahastoon sijoitetaan uutta rahaa. Mikäli kuukauden aikana ei kerry tarpeeksi rahaa, siirrän pullorahoja arvo-osuustilille niin kauan kunnes vaadittava minimisumma uuteen sijoitukseen tulee kasaan.

Koska nyt kirjoitushetkellä minulle oli kerääntynyt hieman isompi kasa pulloja pidemmältä ajalta, sain jo tänään (sunnuntaina 22.3.2020) tarvittavan summan kasaan ensimmäiseen sijoitukseen – huikeat 17,65 €. Asetin kuukausisäästösopimuksen tekemään sijoitukset joka kuukauden 23. päivä eli ensimmäinen sijoitus lähtee markkinoille heti maanantaina.

Katsotaan, miten pullorahojen käy tässä koronamyllerryksessä. Tästä se lähtee!

Laitan vielä alkuviikosta ensimmäisen käppyrän tähän postaukseen, niin nähdään miten sijoitukset lähtevät liikkeelle.


Päivitys 7.5.2020: Pullorahojen matka pörssin nousukiidossa

Pullorahoja on ehtinyt kertyä sijoitettavaksi jo reilut 49 € eli n. kolmannes yhden rahasto-osuuden verran 22.3.2020 alkaen. Tuottokin on viime viikkojen nousukiidossa ollut huimaa, kuten alla olevasta kuvasta näkyy! Tuottoa YTD 9,35 % tai 3 euroa.

Nyt tilillä on katetta kolmannen minimisijoituksen (15 €) toimeksiantoon, joka lähtee markkinalle maanantaina 25.5.

Paljonko saadaan kasaan vuoden loppuun mennessä?

indeksisijoittaminen

sijoittaminen
nordnet


Päivitys 3.4.2020: tuottoa kahden tyhjän tölkin verran!

Tuottoa 17 euron sijoitukselle on tullut tähän mennessä kokonaiset 1,91 % eli n. 30 senttiä tai kahden palautustölkin verran.

rahasto
sijoittaminen